ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Σοκολατοποιία ASTIR ιδρύθηκε το 1933 ως μικρή οικογενειακή βιοτεχνία σοκολάτας.

Το 1954 τα αδέρφια Κωνσταντίνος και Λούης Κωνσταντινίδης, γιοι του ιδρυτή Ανδρέα Κωνσταντινίδη, αποφασίζουν να μετακινηθούν σε μεγαλύτερο χώρο και ξεκινά η κατασκευή των σημερινών εγκαταστάσεων στην οδό Τσακάλωφ 4 στον Ταύρο.

Το 1956 η επιχείρηση μετεγκαθίσταται στις νέες εγκαταστάσεις.

Το 1993 η τρίτη γενιά ιδιοκτητών Αναστάσιος Κωνσταντινίδης και Παναγιώτης Ασλανίδης, επέκτεινε τις εγκαταστάσεις τής εταιρείας, αγοράζοντας γειτονικό κτίριο και συνδέοντας τα δύο κτίρια μεταξύ τους υπερδιπλασιάζοντας το εμβαδόν της.

Το 2003 η σοκολατοποιία ASTIR άλλαξε εταιρική μορφή και από ομόρρυθμη έγινε Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία.

Η εταιρεία παραμένει ως σήμερα οικογενειακή και αμιγώς Ελληνική, αλλά σκέφτεται, αναπτύσσεται και εξελίσσεται ως μια πολυεθνική εταιρεία.

Προϊόντα:

Η σοκολατοποιία ASTIR αρχικά παρήγαγε σοκολατάκια γάλακτος και bitter, πρώτες ύλες για τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και εποχικά είδη, ενώ καθιερώθηκε στην ελληνική αγορά με τις «Μαργαρίτες», την «Τρούφα» από γνήσια σοκολάτα και κυρίως με τα Πασχαλινά σοκολατένια είδη τα οποία σήμερα έχουν φτάσει τα 40 διαφορετικά είδη. Είναι αξιοσημείωτο ότι πρώτη η ASTIR παρήγαγε στην Ελλάδα πασχαλινά σοκολατένια είδη. Σαφές δείγμα της τόλμης και της αποφασιστικότητας με τις οποίες η ASTIR προσανατολίζεται σε σωστές επιλογές και συνεχίζει την ανοδική πορεία της.

Η σοκολατοποιία ASTIR παράγει μια μεγάλη ποικιλία από σοκολατάκια και πραλίνες διαφόρων γεύσεων συσκευασμένα σε κουτιά πολυτελείας, κουτιά απλά και σακουλάκια καθώς και κουτάκια με υψηλής ποιότητας τρούφα. Να σημειώσουμε ότι η τρούφα είναι από τα προϊόντα που καθιέρωσαν την ASTIR στον χώρο της υψηλής ποιότητας. Στην αγορά η ονομασία «Τρούφα Αστέρος» έχει ταυτιστεί με την τρούφα ποιότητας.

Η σοκολατοποιία ASTIR είναι ο ηγέτης* της ελληνικής αγοράς στα Πασχαλινά αυγά και φιγούρες καθώς και στους Χριστουγεννιάτικους σοκολατένιους Αγιοβασίληδες και στα σοκολατένια στολίδια. Η ποικιλία μας στα είδη αυτά είναι αξεπέραστη ενώ η ποιότητα των προϊόντων μας είναι υψηλή και σταθερή.

 

Ποιότητα και διαδικασία παραγωγής:

Η σοκολατοποιία ASTIR είναι μία σύγχρονη βιομηχανική μονάδα που συνδυάζει άψογα τεχνολογικά προηγμένα συστήματα παραγωγής με παραδοσιακές συνταγές και κλασικές μεθόδους, μια και αρκετά από τα προϊόντα της εταιρείας παράγονται με την ίδια μέθοδο εδώ και αρκετές δεκαετίες ενώ άλλα είναι μοντέρνα και πρωτοποριακά.

Ο σοβαρός ποιοτικός έλεγχος σε 10 διαφορετικά στάδια της παραγωγής αποτελεί εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας, ενώ η προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών διασφαλίζει αυτόν το στόχο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η λεκιθίνη Σόγιας που χρησιμοποιείται προέρχεται από ασφαλή ΜΗ μεταλλαγμένη Σόγια, ενώ οι διάφορες ποιότητες γάλακτος προέρχονται από ελεγμένα ευρωπαϊκά εργοστάσια με έγκυρα πιστοποιητικά ποιότητας για τη νόσο των τρελών αγελάδων.

Είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε μία ουσιαστική πτυχή στην παραγωγική διαδικασία της σοκολάτας που σε ελάχιστες ανάλογες βιομηχανίες συναντάται:

«στη σοκολατοποιία ASTIR η παραγωγή αρχίζει από την επεξεργασία των βαλάνων του κακάο και όχι από την κακαόμαζα εισαγωγής. Το γεγονός αυτό δίνει στη σοκολατοποιία ASTIR τον απόλυτο έλεγχο στην σταθερότητα της γεύσης της σοκολάτας, πράγμα δύσκολο όταν πρώτη ύλη είναι η κακαόμαζα. Έτσι διασφαλίζεται με έναν ακόμη τρόπο η σταθερή και υψηλή πάντοτε ποιότητα των προϊόντων της σοκολατοποιίας ASTIR.»

* Ποσοτική Έρευνα Nielsen για το Πάσχα 2003

Πρόεδρος: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ
Διευθύνων Σύμβουλος: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Υπεύθυνος Παραγωγής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ
Υπεύθυνος Εξαγωγών: ΙΩΝΑΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ
Υπεύθυνος Προμηθειών: ΘΟΔΩΡΟΣ ΦΛΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
Υπεύθυνος Λογιστηρίου: ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ